Övrigt

När jag blev med cocker spaniel

2011-02-02 22:23 #0 av: Ria74

För sju år sedan skaffade jag min lilla Bella.

Efter att ha haft en blandrashund av modell större bestämde jag mig för att skaffa en lite mindre ras.

Efter att ha läst och funderat på olika raser så kom jag fram till att en cocker spaniel skulle nog kunna passa mig.

Jag började leta efter uppfödare i närheten och hittade en som inte låg på alltför långt avstånd. Efter att ha ringt dit och bestämt tid fick jag så äntligen komma ner och träffa alla valparna.

De går inte att beskriva känslan när man kom in i hallen och 10 valpar och två vuxna cocker spaniels kom emot mig. Dom vuxna hundarna var mamman till valparna och hennes dotter från en annan kull.

Att få sitta där på golvet med en massa valpar som ivrigt kom fram och nosade var ren lycka. Efter många om och men så bestämde jag mig för lilla Bella. Hon var inte den största i kullen men heller inte den minsta. Jag betalade en handpenning och åkte hem.

En vecka efter jag hade varit och tittat på valparna var det dags att hämta min lilla flicka. Jag åkte ner och fick ta med henne hem. Bilfärden gick bra, hon blev inte åksjuk. Vi stannade med jämna mellanrum så hon fick gå ut och kissa och bara nosa runt.

När vi väl kom hem så fick hon bekanta sig med omgivningen i mitt hus innan hon fick träffa min katt. Mötet gick jättebra, lite orolig hade jag varit innan för att de inte skulle fungera.

Första natten sov jag inte mycket, Bella gnällde efter sin mamma och syskon och till slut fick hon sova i min säng. Något jag hade sagt innan att hon inte skulle få göra. Där ser man hur konsekvent man är när man får hem en liten valp.

Nu har hon och jag bott ihop i 7 år och även om de har varit en del jobbiga tider så överväger dom bra helt klart.

 

 

mvh Maria värd på barn, miljonar, bloggande
medarbetare på husmorstips.ifokus
Min blogg: http://nouw.com/mariastankar

Anmäl
2011-03-11 00:02 #1 av: Cockerspaniel

Vad härligt det låter!
Fast det var annat med mig den där natten de ofta brukade ha. Mina föräldrar och jag åkte till Gävle och hämtade min hund, men under hela resan hem och första natten var det inga problem alls. Hon gmällde aldrig efter sin mamma eller så, utan det ända hon gnällde över var att få sova hos mamma och pappa den natten Oskyldig

Anmäl
2011-03-11 17:23 #2 av: Ria74

Så gulligt Glad

mvh Maria värd på barn, miljonar, bloggande
medarbetare på husmorstips.ifokus
Min blogg: http://nouw.com/mariastankar

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.