Övrigt

Godis

2011-02-02 20:47 #0 av: Ria74

Enligt min erfarenhet är cocker spaniels alltid hungriga.

Den största skillnaden när jag skaffade en cocker spaniel mot när jag hade en annan ras var att cockern alltid är hungrig.

Alltid sugen på något gott, får hon då inget så kanske hon försöker stjäla sig till något.

diverse 627.JPG

En stor favorit här hemma är Best friends GO-sticks. Men många andra små favoriter finns med. Jordnötter är något hon tigger när hon för vittring på.

Leversnittar är ett bra alternativ till annat godis. Det är enkelt att göra själv hemma i ugnen dessutom. Märgben och tuggknutor är ett annat alternativ.

Små bitar av korv och skinka fungerar också bra som godis vid t.ex träning.

Tänk på att aldrig lämna en hund utan uppsikt där den kan få tag i giftiga ämnen. Ofta tänker man inte på att choklad är giftigt för en hund.

mvh Maria värd på barn, miljonar, bloggande
medarbetare på husmorstips.ifokus
Min blogg: http://nouw.com/mariastankar

Anmäl
2011-08-06 00:58 #1 av: [VeronicaI]

Det var skönt att höra! Jag trodde jag var ensam om att ha en cocker som alltid är hungrig! Lajka är helt mat/godisbesatt, hon börjar redan sin egen nedräkning till middagen hela två timmar innan! Jag har försökt att ge henne ett mellanmål i mitten av dagen men då blir hon lixom ännu mer hyper och tror hon ska få godis hela tiden när som helst.

Anmäl
2011-08-06 10:08 #2 av: Ria74

De är inte lätt när dom är konstant sugna och hungriga. Bella får frukost, lunch och middag. Jag har märkt att de fungerar bättre om hon får maten uppdelad jämt över hela dagen.

Hon har en tendens att stjäla något ätbart annars.

mvh Maria värd på barn, miljonar, bloggande
medarbetare på husmorstips.ifokus
Min blogg: http://nouw.com/mariastankar

Anmäl
2011-08-06 13:46 #3 av: [VeronicaI]

Det här med att Lajka är så mattokig har jag dessvärre bara mig själv att skylla. Det är nämligen så att Lajka är min första hund och då jag började på valpkurs uppmärksammade en av ledarna att Lajka inte verkade ett dugg intresserad av att få belöning i form av godis. För henne räckte det så bra med att man själv var glad och busade med henne, hon slog bara bort godiset med tassen och fattade inte vittsen med det. Valpkursledaren menade att det skulle gå mycket lättare i framtiden med träning om hon tyckte om godis. Så jag började "lära" henne att uppskatta godis mer och berömde henne då hon tog emot det. Jag var så pass oerfaren hundägare då att jag inte visste om att hundar faktiskt har olika personligheter och ska bli belönade efter den! Jag hade sådan steriotypisk enformig bild av att man bara kunde berömma med godis, snacka om att jag ångrar att jag lyssnade där. Skrikandes

Anmäl
2011-08-10 20:14 #4 av: Rachix

Jag har en matglad herre som håller stenkoll på mattiderna. Fick tipset att man aldrig ska servera maten vid samma tid, men det verkar inte fungera här :D Då går han och väntar och gnyr från halv tre tills maten kommer fram.

Han får frukost ihop med de andra hundarna på morgonen, och då är det bråttom in må ni tro. Det blir en snabb kiss ute och sen springer han så fort han kan och sätter sig framför dörren och väntar. Sen pips det och gnälls under tiden som maten görs i ordning (eller tills matte morgonsurt säger "gå och lägg dig").

Han kastar i sig maten och tittar sen suktande på de andra hundarnas mat. Det verkar vara en ren plåga för honom att de äter sååå långsamt.

Har aldrig varit med om något liknande hos någon hund! Trodde jag skulle kunan vänja honom av med detta beteende, men än så länge har det inte gått. Han äter till han kräks om han får.

Någon som lyckats "bota" detta beteende?

Anmäl
2011-08-10 20:35 #5 av: [VeronicaI]

Jag känner verkligen igen mig i det du skriver! :)

Anmäl
2011-08-10 20:46 #6 av: Rachix

Det är lite skönt att det finns fler matglada cockrar... tyvärr äter han gärna upp de andra hundarnas mat också om man inte håller koll, vilket resulterat i att han är en stor herre. Väger 21 kilo. Skäms

Han får sällan godis annat än när vi tränar. Ibland får han tuggben för tänderna, men det är inte så att vi matar honom med godbitar från våra egna tallrikar direkt. Han är bara matglad...

Jag tror faktiskt att det kunde funka för oss också att träna utan godis. Hans favoritbelöning är nämligen matte. Skrattande

Anmäl
2011-08-11 17:29 #7 av: Michaela-N

Jordnötter är inte bra att ge till hundar.


Anmäl
2011-08-11 19:11 #8 av: Ria74

Nej, jag vet att jordnötter inte är bra. Dock förstår inte vovven de riktigt utan tigger när hon luktar eller ser nötterna.

mvh Maria värd på barn, miljonar, bloggande
medarbetare på husmorstips.ifokus
Min blogg: http://nouw.com/mariastankar

Anmäl
2011-08-11 19:15 #9 av: Michaela-N

#8 Aha, fick för mig att det var så att hon fick dem också :)


Anmäl
2011-08-11 19:39 #10 av: Ria74

#9 Nej, hon brukar inte få jordnötter. Dock har det hänt att hon har stulit nötter från bordet.

Min lilla tjej har en tendens att stjäla mat när hon kommer åt.

mvh Maria värd på barn, miljonar, bloggande
medarbetare på husmorstips.ifokus
Min blogg: http://nouw.com/mariastankar

Anmäl
2011-08-11 22:39 #11 av: Damon

Herregud ja vad cockrar är matglada, dock är min hund det pga av andra skäl, uppfödaren vi köpte av hade matskålen framme hela dygnet runt så sen när han kom till mig så var han smäll fet, inget jag tänkte på förrän nu när han är smal, han vägde då runt 21-22 kg och nu 16 kg för han är en förstorad cockerspaniel. Sen så kan min hund inte äta all godis, det ända som går bra är star mix allt annat går han upp i vikt eller mår dåligt av vilket är jätte synd fö d e så dyrt, allra helst leversnittar som man köper då det innehåller mängder av spannmål

Anmäl
2011-08-12 09:56 #12 av: Rachix

#11 Hur gjorde ni för att få ner honom i vikt? Mindre mat eller annan sort?

Anmäl
2011-08-12 11:15 #13 av: Damon

#12 vi fick först byta foder till light foder och sedan fick han lite mindre mat än vanligt, sen var det mycket cykling men det bästa sättet att motionera för honom var att simma mycket

Anmäl
2011-08-13 14:06 #14 av: otilia

Ja , det kan jag hålla med om , min hund är ett riktigt matvrak ..

Anmäl
2011-08-16 11:11 #15 av: Ressu

Vår cockertik är nog faktiskt lite speciell, hon äter gärna men hon slukar inte maten och inte heller så har hon tidigare stjält mat. Nu när hon är dräktig så slukas allt och hon har blivit så fräck att hon tar mat av soffbordet. Men vi hoppas ju på att det är övergående...


Sedan vill jag kommentera lite på hur man ska få ner en hund i vikt. Lightfoder är bra, men problem med en överviktig hund är att de är vana med stora portioner och då man övergår till light och minskar portionerna så brukar det bara bli värre med slukandet.
Jag skulle råda att blanda med i maten något som inte har så mycket energi och kalorier i sej (typ lättfil, lätt surmjölk, ris eller något annat motsvarande) så får de ändå dendär mättnadskänslan och behöver inte sluka maten.
Ett annat tips för hundar som slukar maten är att lägga en golfboll med i maten så att de inte kan sluka allt på en gång utan måste föra runt lite. Att de äter långsammare gynnar också matsmältningen!

// Ressu
kennel Westtorpets

-medarbetare på Cocker spaniel iFokus

 

Anmäl
2011-08-19 09:01 #16 av: Damon

#15 Och alla har ju en golfboll -.- lol.

det är sant det du säger om lätt fil, om nu min hund skulle kunna äta det, det vi använder istället är ju morötter, och sedan har han en ''slow down bowl''.

och sen också light fodret var det ända som funkade fö honom så det fick vi ju lov till att köra på och både vetten, och våran djur affär tyckte att light fodret är ett bättre alternativ än att han mår dåligt av annat foder.

#JSYK

Anmäl
2011-08-20 09:57 #17 av: Rachix

Jag är lite tveksam till lightfoder. Har en överviktig katt som jag har försökt det med. Det var inte många gram hon gick ner. Sen kanske det fungerar bättre på en hund, där man har möjlighet att kontrollera matintaget på ett annat vis (vet dock inte hur kaloririka möss är). Vårt problem är nog att BamBam stjäl maten för de andra hundarna. Så nu har jag börjat leka stenhård mattant.

Han får inte för mycket mat vad jag vet - kan hända att husse inte är lika nogrann som jag med mätningen. Får fundera på det.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.