2011-12-09 21:55 #0 av: Ria74

Snart är julen här till glädje för både människor och våra fyrfota vänner. Men det finns en del man bör tänka på.

Choklad

Kan lätt vara en frestelse för våra hundar. Choklad innehåller ett giftigt ämen som heter teobromin. Har din hund fått i sig choklad så ring veterinär och rådgör med denne.

Lök

Mat som innehåller lök är inte bra för din hund, så undvik att ge den köttbullar. Lök innehåller nämligen ett ämne som heter thiousulfat och som gör så att dom röda blodkropparna går sönder och resulterar i blodbrist. Vill du festa till det för hunden så stek lite köttullar utan lök till din fyrfota vän, eller varför inte välja lite skinka istället.

Växter

I jultider får vi en hel del blommor i våra hem. Många är giftiga och bör ställas så hunden inte kan komma åt dom. Tänk på att t.ex julstjärnor är gifiga för både hundar och katter.

Levande ljus

Visst är det mysigt med tända ljus, men en hundsvans eller en nyfiken nos kan lätt komma för nära och bränna sig. Lämna aldrig ljusen obevakade.

Dekorationer

Julgranen ser ju naturligtvis väldigt spännande ut för en nyfiken hund. Men se till att glaskulor och glitter hänger så vovven inte kan få tag på det. Det är inte något man vill ska hamna i en hundmage.

Presentsnören

Klart din fyrfota kompis ska ha en julklapp, men skippa gärna snöret så inte det tuggas ner i magen i ren iver. Det kan orsaka en hel del skador.