Sjukdomar/hälsa

Öroninflammation

2012-01-19 20:06 #0 av: Ria74

Precis som hos människan kan hunden drabbas av öroninflammation. Vissa får det ofta medan andra aldrig drabbas.

Öroninflammation är smärtsamt och kan drabba hunden när som helst. Misstänker du att din hund har drabbats är det bäst att söka veterinär.

Symptom på öroninflammation: Hunden kliar sig ofta i örat/öronen, ruskar på huvudet, örat är rött och varmt, örat luktar illa, hunden häller huvudet åt ena sidan, hunden gnäller när man rör vid örat.

Behandling: Det kan behövas antibiotika för att få bukt med inlammationen. Veterinären kan behöva ta en odling för att se exakt vad för bakterier det handlar om så dom kan behandla därefter. Dom kan även behöva spola öronen.

Förebygga: Vet man med sig att ens hund har problem med öronen kan man behöva rengöra öronen lite då och då. Det finns lite olika rengöringsmedel man kan använda t.ex Epi Otic som finns att köpa hos dom flesta veterinärer. Det kan även vara bra att klippa ner håret runt örat så det inte blir så tätt.

mvh Maria värd på barn, miljonar, bloggande
medarbetare på husmorstips.ifokus
Min blogg: http://nouw.com/mariastankar

Anmäl
2012-01-20 13:44 #1 av: Fridaaaa

Superbra! :)

 Medarbetare: rexkaniner, Support. Hundar
Min vardagsblogg: Vardagsblogg 
Kicka gärna in Hjärta

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.