Sajten och ifokus

Ressus medarbetarpresentation

2012-03-11 13:41 #0 av: Ressu

Vi fortsätter presentera de som jobbar med sajten och nu är det då Ressu som står i fokus.

Mitt namn är Kati och jag kommer att fylla 30 iår. Bor med sambo (eller ska vi säga blivande man då vi gifter oss i sommar) i vårat hus i en liten by ute på landet. Hos oss bor på heltid 6 hundar så har vi en av våra samägda hundar här på dagis.

Jag jobbar som kontorist och är utbildad datanom. Min fritid går åt djuren och fotografering.

Jag bedriver Kennel Westtorpets som har en småskalig uppfödning av Shetland sheepdog samt Engels cocker spaniel.
Jag är utbildad inom flera olika hundgrenar bl.a inom agility, lydnad, MH, utställningar (ringsekreterare) och självklart har jag gått uppfödarutbildningen.

Mitt verkliga hundintresse startade egentligen 1994 då jag började träna och tävla med vår blandras i både agility och lydnad. -95 fick jag min helt egna hund, långhåriga collien Nero som blev min bästa vän och det var även han som fick mej att testa på det mesta i hundväg =).

Tyvärr blev jag tvungen att ta bort Nero då han var bara 8 år pga hjärntumör som inte gick att operera. Trodde mitt hjärta skulle brista....
Dock så flytta sheltien Poitsu in till mej ca.6 månader senare och jag jag blev såld på rasen. Nästan 2 år senare flyttade Ressu in och jag fick återigen en drömhund.

Då jag blev tillsammans med min sambo så ville han ha en hund som han kunde jaga med och spåra med och jag ville ju ha en som jag kunde träna lydnad och agility med så då blev det snabbt bestämt att det blir en cocker. Som tur var så hade en av mina bekanta tänkt para hennes underbara tik på nästa löp så vi lade in en reservering på en hane. Men då valparna kom och jag åkte för att träffa de (3 tikar och 1 hane var det i kullen) så var det Neiti som jag fastnade för. Vilket jag inte ångrar i dagens läge =) För oss är hon just det vi ville ha av hunden samt lite till =)

Efter Neiti så flyttade nästa sheltie in och hon heter Kiira och är släkt till Ressu och avlägset även till Poitsu. Jag letade hur länge som helst innan jag hittade just det jag ville ha och hittills har jag inte blivit besviken på denna lilla tös =). Hon påminner en hel del om sin halvbror men är lite lugnare samt lättare att ha med sej och hon är en riktigt liten morsgris...Neiti fick i mitten av augusti 2011 sin första kull och vi hade 6 vilda valpar hos oss då =). Vi valde att lämna med en tik och en hane ut kullen och så har vi en tik utplacerad. Detta för att säkra min avelslinje så mycket som möjligt.

Avelsarbetet är något jag tar på stort allvar och jag följer rasklubbarnas rekommendationer både angående hälsa, lynne och extreriör.

I planerna finns ännu inga nya cockervalpar men om allt går vägen så ska vi para Kiira i höst så då hoppas vi på små sheltievalpar.

Hoppas ni fick lite mera kött på benen och är det något mera ni undrar över så tveka inte fråga =)

// Ressu
kennel Westtorpets

-medarbetare på Cocker spaniel iFokus

 

Anmäl
2012-03-20 18:32 #1 av: Ria74

Intressant att få läsa mer om dig Glad

mvh Maria värd på barn, miljonar, bloggande
medarbetare på husmorstips.ifokus
Min blogg: http://nouw.com/mariastankar

Anmäl
2012-03-20 18:46 #2 av: Fridaaaa

Intressant och bra artikel :)

 Medarbetare: rexkaniner, Support. Hundar
Min vardagsblogg: Vardagsblogg 
Kicka gärna in Hjärta

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.