Sajten och ifokus

iFokus mot mobbning

2012-10-23 18:57 #0 av: Ria74

Mobbning (även kränkande särbehandling) innebär att en eller flera personer utsätts för systematiska uppsåtliga handlingar som anses hotfulla eller störande inom en social grupp. På iFokus har vi kommit överens om att inte tolerera mobbning.

iFokus mot mobbning

 

iFokus mot mobbningMånga människor på ett ställe

iFokus 300 sajter besöks varje månad av omkring en miljon människor. Vi har alla olika bakgrund, erfarenheter och värderingar. Vi har olika saker att bidra med i diskussionerna. Det är styrkan med en plats som iFokus. Här kan du få nya infallsvinklar och perspektiv. Samtidigt ställer det krav. Vi måste vara lyhörda för varandra.

iFokus ska kännas tryggt

Vårt mål är att man som medlem ska uppleva iFokus som tryggt och fritt från mobbning. Vi måste därför uppträda på ett sånt sätt att inte andra känner sig hotade när vi diskuterar. Det en person uppfattar som engagemang och diskussionsiver kan en annan uppfatta som hotfullt eller kränkande.

Känner du dig utsatt?

Om du känner dig mobbad eller hotad är det viktigt att du talar om det. I första hand för värden på den sajt det gäller. I andra hand för någon av medarbetarna. Tala om vem eller vilka du känner dig utsatt av, vad som får dig att känna så och vad du förväntar dig att någon gör åt det. Bifoga gärna exempel från diskussioner. Då är det mycket lättare att bilda sig en uppfattning.

De flesta vill väl

Utgå ifrån att det du läser på iFokus är skrivet med gott uppsåt. Oftast är det nämligen så. Om du är osäker kan du alltid fråga vilken avsikt som ligger bakom ett inlägg.

Skriven och lånad av Niklas

mvh Maria värd på barn, miljonar, bloggande
medarbetare på husmorstips.ifokus
Min blogg: http://nouw.com/mariastankar

Anmäl
2012-10-23 19:00 #1 av: maay

Så bra att en sådan Ifokussajt finns! (:

//Linnea

Medarbetare på Cockerspaniel Ifokus

Anmäl
2012-10-23 19:50 #2 av: medde

Det är ingen iFokus sajt, Utan att sajterna samarbetar ihop mot mobbing på nätverket. Vilket är viktigt så man kan känna sig välkommen in på vilket sajt som helst.

Mvh

♥ Cogito, ergo sum ♥ May the force be with you ♥ Anmäl
2012-10-24 17:48 #3 av: maay

jaha, oj då, läste fel där.. Men otroligt bra att de samarbetar ihop mot mobbning! :)

//Linnea

Medarbetare på Cockerspaniel Ifokus

Anmäl
2012-10-24 20:23 #4 av: medde

#43 Ingen fara. Lätt att läsa fel. Men visst jag hålle rmed dig. Viktigt att vi alla håller ihop för att tryggare ifokus

♥ Cogito, ergo sum ♥ May the force be with you ♥ Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.