Pälsvård

Vinterpälsvård

2014-02-14 11:34 #0 av: Ria74

När det blir snö och kallt är det inte alltid så lätt att veta hur man ska göra med pälsvården hos sin cocker spaniel.

Tänkte här berätta hur jag gör på vintern med Bellas päls.

Först och främst så är Bella ingen utställningshund utan "bara" en sällskapshund så jag klipper inte efter några rasstandarder utan bara efter hur det är enklast för oss.

En nybadad Bella

Först lägger jag in en bild på Bella här ovan, hon är en liver roan med mycket päls.

På vintern brukar jag välja att inte klippa ner så hårt eftersom hon lätt fryser.

Hennes tassar, på benen och håret under magen brukar jag försöka hålla ganska kort eftersom det annars fastnar en massa snö och is i detta och gör det omöjligt att gå några längre promenader.

Vill man hålla pälsen mer snöfri finns det bra overaller att köpa, här är en länk till hur en sådan overall kan se ut. Tänk på att köpa en som är mer vattenbeständig än den jag länkade till eftersom det blir väldigt vått av all snö.

Ett annat tips om nu hunden inte tycker om overall är att spraya balsam i pälsen innan man går ut, det ger ett visst skydd mot snöklumpsbildning. Kom bara ihåg att låta pälsen torka riktigt innan ni ger er ut eftersom en våt hund blir väldigt kall ute.

Ett annat problem brukar vara att trampdynorna får små sprickor och gör ont. Då brukar jag välja att smörja in tassarna med tassvax i förebyggande syfte eller använda beaphar tasskydd mot snö och is.

När man kommer hem från promenaden är det bra att försöka få bort så mycket snö som möjligt från pälsen. När den torkat borstar jag alltid igenom henne för att plocka bort eventuella löv, kvistar och annat som har fastnat i pälsen och både gör ont och ser otrevligt ut. Har vi varit någonstans där hon fått vägsalt i pälsen blir det alltid ett bad.

Detta är hur jag gör med Bellas päls på vintrarna, hoppas ni kunde få något tips i alla fall.


mvh Maria värd på barn, miljonar, bloggande
medarbetare på husmorstips.ifokus
Min blogg: http://nouw.com/mariastankar

Anmäl
2014-02-14 15:25 #1 av: Knutte-love

Väldigt bra inlägg! Gillas skarpt! Skrattar

Kramiz Amanda och Danny!

Medarbetare på Cockerspaniel.

 

 

 

Anmäl
2014-02-15 21:15 #2 av: Ressu

Toppen Ria74!

// Ressu
kennel Westtorpets

-medarbetare på Cocker spaniel iFokus

 

Anmäl
2014-02-17 15:02 #3 av: lisinda

bra artikel Tummen upp

Lev inte i då tiden eller framtiden, gör som hundarna och njut av nuet! http://bloggbybella.se/, https://www.facebook.com/starkreumatiker  medarbetare cockerspaniel ifokus   

Anmäl
2015-08-08 16:19 #4 av: Emouse

Bra!:)

Emma, medarbetare på Råttor och Mus iFokusStjärnor

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.