2015-01-09 22:52 #0 av: Emouse

Det rastypiska med Cockern!

Söt som socker men under ytan finns en arbetsvillig tuffing som kan vara egensinnig. Cockern måste uppfostras med tydliga regler men alltid med mjuka händer. Den vill ha en ägare att se upp till och frågar gärna och ofta vad som är på gång och vad ägaren vill.  Energi i ett gulligt paket!

Cockern har en positiv inställning, glad och livlig, tuff och utåtriktad. Den här hunden älskar alla vänliga varelser! Den medfödda följsamheten och förmågan att anpassa sig så länge livet är tryggt och snällt gör att Cockern har förmågan att kunna trivas var som helst och med nästan vem som helst. 

Cockrar är smarta. Lättlärd men också ofta lite ivriga. Ibland går agerandet snabbare än taken och glömmer ibland vad den lärt sig, men dom kan bli utmärkta arbetshundar med lite träning! 

Cockern mår nog som bäst när den får jobba, oavsett om det är enkel hjärngympa eller tuffa arbetspass!

Använd mat som motivation! Cockern är matglad, definitivt. Får den så äter den betydligt mer än nödvändigt. Följsamheten och arbetslusten gör att Cockrar nästan kan göra vad som helst som passar en Cocker. Från agility till lydnad till riktigt tuffa nosarbeten, jobba i bruks och räddningsarbeten. Och jakt förståsSkämtar

Dom älskar att apportera, både på land och i vatten. Att bära och att dessutom få beröm för jobbet är en höjdare för alla spanielar! 

Energin sinar sällan, Cockern är livlig och gillar att synas och vara omtyckt.  Närhet och kärlek, mys och smek.. Älskar en Cocker!

6 månaders valpen Lipton
Lipton visar att han kan sitta fint

Initiativ och grund lånat ur http://harligahund.se/