2016-07-01 12:00 #0 av: taylor__lambert

Juli månadens medlem är sajtvärden själv, taylor__lambert.

Hur länge har du haft cocker?
Jag har haft en cocker spaniel i snart 6 års tid. 

Varför valde du att skaffa en cocker? 
Jag valde till en början inte att skaffa en cocker spaniel, det skulle ha varit en omplacering från Irland till en början så vi var inte alls insatta på att skaffa en liten valp. Men organisationen hörde inte av sig så vi bestämde oss för att leta efter valp och hittade då en annons om ett gäng valpar av rasen cocker spaniel.

Vilken var din första hund?
Engelsk Cocker Spaniel, den jag har just nu det vill säga.

Hur många hundar har du?
Jag har för tillfället endast min Micke.

Hur ska din drömhus vara och se ut?
Oj, ja du. Mitt drömhus vore väl jag med en man, helst inte i Sverige. Huset i sig behöver inte vara stort, helst envåningshus med kanske en nedre våning och det ska vara modernt inrett. Huvudsaken är faktiskt tomten där det ska finnas plats till att träna det mesta, gärna ska det ligga en sjö till tomten som man ägde, kanske också ska man ha ett hus till på tomten som blir inomhuslokal. Jag älskar så många sporter så det måste finnas plats för agility, skydd, mondioring, freestyle, jakt och så finns det andra sporter men de behöver inte mycket plats egentligen.

Vilken var/är din absoluta favorithund?
Min bästa hund är faktiskt min egna kille jag har nu. Vi har genomgått så mycket och det har bara fört oss närmare, det faktum att han räddat mitt livv gör att jag aldrig någonsin kommer kunna gengälda den tjänsten.

Bästa hundminnet?
Det finns så många bra minnen jag delar med min vän, och fler kommer det självfallet att bli! Som hundägare är det svårt att välja den enda bästa minnet man har när man gått igenom så mycket med sin fyrfotade vän.

Sämsta hundminnet?
När Micke bet mig så blodig att jag hamnade på intensiven.

Vad är det bästa med hundar?
Det finns mycket, men det absolut bästa med hundar är att den kärlek man ger till dom får man tio dubbelt upp tillbaka.

Kan du berätta lite om din hund/Hundar?
Jag fick Micke vid 7v ålder sorgligt nog och första natten låg han och skrek att han fick ligga i min famn, det var mycket bättre. Han blev på två veckor rumsren, visst att en olycka hände och oj vad skämmigt det var, det är det än idag trots att både jag och min mamma har ömkat honom. Micke har stor personlighet precis som många andra hundar. Men han har ett humör, precis som mig själv. Han är lik mig på många sätt och vis. Han är helt underbar hund, den bästa första hunden jag någonsin kunnat fått, även om vi haft våra issues så står vi varandra väldigt nära. Jag älskar honom mer än något annat i denna värld. Micke har en del problem så som att det knakar i hans kropp om han inte åt glukosamin, men det syns inget på röntgen så vad det är ja, vem vet. Han skulle kunan äta sig till döds om han bara fick. Han går lätt upp i vikt så varje matbit måste räknas. Han gillar inte alla hundar efter att ha blivit påhoppad så många gånger i sitt liv men han är en fungerande hund som hänger med på allt och bryr sig inte nämnvärt om något i sin omgivning.

Har du fler djur? 
Oja, jag driver nästan ett eget zoo! Nej, skämt åsido. Jag har min hund på 6 år, en kanin på 8 år och för tillfället fem gerbiler på 2 år.

Vad jobbar du med?
Har inget jobb för tillfället, vilket är jobbigt ekonomiskt, men jag söker varje dag, och i höst kommer jag fortsätta studera.

Var kommer du ifrån? Var bor du nu?
Jag är född i Stockholm, växte upp i Enköping mestadels (6 år till 11 års ålder) och nu har jag flyttat tillbaka till stockholm igen.

Hur bor du?
Jag bor i en lägenhet med alla djuren och min mamma.

Vad har du för andra intressen?
Utöver hund och hundträning så älskar jag att fotografera.

Vad är din högsta önskan?
Att få min bror tillbaka.

Vad är storyn bakom ditt nick?
Jag är en föredetta glambert och således som alla andra ur den fanbasen tar man det efternamnet ;) jag har stor önskan att få byta namn, förr var det till Taylor men nu är jag inte säker.

Finns det något särskilt du skulle vilja berätta om dig själv?
Det kommer alltid finnas minst en cocker spaniel i mitt hem även om jag väljer att ha en annan ras som jag kan arbeta med på andra sätt.