Övrigt

Cocker och fällning?

2017-06-29 16:02 #0 av: [Nalle-]

Jag har försökt leta på nätet men det står så olika, så jag tänkte kolla med er som har cocker spaniel. Hur mycket fäller en cocker? Tänker främst på den engelska. Iom att de behöver så pass mycket trimning har jag svårt att se att de fäller så mycket som vissa andra raser (typ schäfer, labrador m.fl.) men säkert mer än en pudel. Vad säger ni? Gärna jämfört med andra raser Glad

Med vänlig hälsning
Nadja Wänting, sajtvärd på  hundar ifokus och teddykaniner.ifokusBlomma
Hundblogg:  nouw.com/pudelfnatt

Anmäl
2017-07-05 09:48 #1 av: wesdi

Jag har jaktcocker (jaktvarianten av engelsk cocker spaniel) storpudel och Wachtel.

Pudel "fäller" inte på samma sätt som fällande raser... så alla andra fällande raser fäller ju massor jämfört med pudel Skrattar.

Jaktcockern fäller. Inte som en husky eller liknande men den fäller. Nu har jag jaktvarianten så jag behöver inte vara rädd om pälsen, tvärtom så rakar jag ned till mer praktisk jaktfrisyr.

Wachteln kan jag inte uttala mig om än då han är bara 13 1/2 vecka men torde fälla åtminstone som cockern gissar jag.

//Lena

Anmäl
2017-07-18 08:50 #2 av: SuperLimm

Jag tycker inte min cocker fäller så mycket. Katten fäller bra mycket mer. Hunden badas ca var 14e dag och då släpper mycket päls. Borstar man sen pälsen några gånger i veckan så hamnar inte alls mycket på golvet. Jämför jag med folk som har labbe, golden, schäfer, malle eller såna pälstyper så fäller min inget knappt.

Anmäl
2017-07-27 11:58 #3 av: KatarinaSt

Upplever samma som #2. Kanske just att man borstar och badar regelbundet gör att man inte upplever att hunden fäller så mycket. När det dammsugas hemma är det mest mitt och döttrarnas hår som samlats på golvet.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.